HIRED: Product & Supplier Manager Benelux

company logo 1


Werkgever : IMCD HIRED

Plaats tewerkstelling : Mechelen / Sector : Industrie

Bedrijfsomschrijving :

IMCD Benelux IMCD Benelux promoot, verdeelt en verkoopt speciale ingrediŽnten en chemicaliŽn voor de industrie, waaronder kunststoffen. Als tussenschakel tussen de wereldproducenten en klanten heeft IMCD de expertise over het volledige proces in huis. Dat stelt het bedrijf in staat een verbindende rol te spelen. De technisch onderlegde account managers bieden de klanten pasklare oplossingen aan, onder andere uit een breed gamma kunststoffen. IMCD Benelux behoort tot de IMCD-groep, een beursgenoteerd bedrijf met hoofdzetel in Rotterdam. Het stelt meer dan 1.700 mensen te werk in ruim 40 landen. De omzet van het bedrijf kende in 2016 een gezonde groei, tot 1.995 miljoen euro.

Functie :

Je bent de missing link tussen de producenten en de salesmanagers in de Benelux: als een belangrijke schakel in een netwerk wissel je informatie tussen hen uit, aangevuld met jouw analyses. Door jouw helikoptervisie ťn aandacht voor belangrijke details geef je mee sturing aan onze relaties met producenten en het productbeleid van IMCD. Jouw rol heeft drie zeer belangrijke dimensies: 1. Relatiebeheer met producenten: Je vertaalt de noden van de klanten en salesmanagers naar de producenten. Omgekeerd toets je of nieuwe producten of leveranciers waarde creŽren voor de klanten. Je stemt de doelstellingen van onze producenten af met de interne IMCD doelstellingen. Samen met het verkoopsteam werk je aan de verdere uitbouw van ons portfolio. 2. Communicatie en rapporteringen: Je onderhoudt uitstekende contacten met alle stakeholders: producenten, salesmanagers, management en business groep plastics in Europa. Je communiceert met hen via haarscherpe analyses en overtuigende presentaties. 3. Analyse van kosten en winstgevendheid:. je beheert de voorraden, overlegt prijszetting en marges met het verkoopsteam met het oog op winstoptimalisatie. De IMCD-strategie vertaal je in concrete doelen en acties. Bij elke beslissing hou je de winstgevendheid van het bedrijf in het achterhoofd. Zo draag je bij tot IMCDís belangrijkste doel: toegevoegde waarde creŽren voor al zijn partners door groeikansen maximaal te benutten. Uiteraard sta je er niet alleen voor en kan je gebruik maken van alle internationale contacten die tevens een verrijking zijn voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Rapporteren doe je rechtstreeks aan de business unit manager.

Profiel :

Je hebt een masterdiploma industrieel, bio- of handelsingenieur of T.E.W. Jouw analytisch talent is je grootste troef. Met je ondernemende geest zoek je voortdurend nieuwe oplossingen. Je overlegt graag in groep: je communiceert efficiŽnt en gestructureerd met alle stakeholders. Je overtuigt met analyses en cijfers, maar even goed inspireer je door je positieve houding, maturiteit en natuurlijke autoriteit. Idealiter heb je reeds ervaring met aankoop of businessanalyse . Ben je vertrouwd met de plastics-sector? Nog beter!

Aanbod :

Deze sleutelfunctie stelt je in staat je veelzijdigheid de vrije loop te laten. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om de job in te vullen: de functie is immers nieuw in het leven geroepen. En wil je internationaal doorgroeien? IMCD biedt je reŽle mogelijkheden. Wij voorzien een aantrekkelijk loon, aangevuld met zeer interessante extralegale voordelen.

>> solliciteer voor deze functie >> printTelefonisch bereikbaar:
ē maandag tot donderdag doorlopend van 08:00u tot 17:00u
ē vrijdag van 08:00u tot 12:00u 

>> toon alle vacatures

Administratieve functies
Technische vacatures
FinanciŽle vacatures
Logistieke functies
Sales & Marketing functies
Bij Katz in de wervingsreserve, het is een comfortabel gevoel. Bezorg ons je CV en buiten de traditionele persoonsgegevens vragen we je te omschrijven wat je zoekt in je nieuwe job, wat je graag zou hebben, wat je absoluut niet wil, ... misschien is je ideale job dichterbij dan je denkt!

>> spontane sollicitatie

>> rechten van de kandidaten

 

VACATURES

Alle vacatures
Administratief
Technisch
Financieel
Logistiek
Sales & Marketing

RECRUITMENT

Spontane sollicitatie

ASSESSMENT


 

HR-FEEDBACK


 

BIOGRAFIE


 

CONTACT

Katz nv
Handelslei 193 - 2980 Zoersel
T. 03/384 33 16
BE 0452 776 006
katz@katz.be

Katz on Facebook Linked In profile Katz on Twitter Katz on Google+ Katz on Pinterest
Erkend wervings- en selectiebureau VG.323/B