HIRED: Key Account Manager Benelux Food & Nutrition

company logo 1


Werkgever : IMCD Benelux HIRED

Plaats tewerkstelling : Mechelen / Sector : Industrie

Bedrijfsomschrijving :

IMCD Benelux (www.imcdgroup.com) promoot, verdeelt en verkoopt gespecialiseerde ingrediënten en chemicaliën in de chemische, farmaceutische en voedingsindustrie. IMCD Benelux behoort tot de IMCD-groep, een beursgenoteerd bedrijf met hoofdzetel in Rotterdam. Het stelt meer dan 1.700 mensen te werk in ruim 40 landen. De omzet van het bedrijf kende in 2016 een gezonde groei, tot 1.995 miljoen euro. Als tussenschakel tussen de wereldproducenten en klanten heeft IMCD de expertise over het volledige proces in huis. Dat stelt het bedrijf in staat een verbindende rol te spelen. De afdeling construction chemicals & coatings biedt hun klanten pasklare oplossingen aan uit een breed gamma van additives, fillers, pigments, resins en specialty solvents. Deze functie is voor de business unit Coatings te Mechelen.

Functie :

Als Key Account Manager ben je verantwoordelijk voor één of meerdere segmenten binnen de voedingsindustrie. Klanten win je in de eerste plaats door je uitgesproken product- en proceskennis in het domein van food, zoals savoury, bakery en dairy. Je begrijpt de taal van de klant, reikt hem een oplossing aan op zijn maat en omringt hem met professioneel advies. Je wordt daarbij ondersteund door de applicatie managers van het IMCD Technical Center en het technische team van onze leveranciers. Als business developer stippel je plannen uit voor nieuwe producten, projecten en markten, op basis van je ervaringen op het terrein. De recente markt- en productontwikkelingen volg je op de voet, via marktonderzoeken, input van de partners en opleidingen. Deze drie assen – technische expertise, intensief relatiebeheer en focus op business development – leiden je naar één en hetzelfde doel: de relatie met klanten en partners verder uitbouwen én naar nieuwe hoogtes brengen.

Profiel :

Je hebt een master ingenieur (bio, burgerlijk of industrieel) op zak, of je hebt een flinke dosis relevante ervaring, bijvoorbeeld in de voedingsindustrie. Je hebt een uitgesproken interesse in speciality ingredients. Je combineert technisch inzicht met een sterk commercieel bewustzijn. Daarvoor zet je niet alleen je communicatievaardigheden in, maar ook je oplossingsgerichte houding. Je analytische geest merkt ontwikkelingen rondom jou (in de markt, het product, de technologie) snel en scherp op, en weet ze te vertalen naar concrete opportuniteiten. Lifelong learning is voor jou dé manier om alert te blijven. Je werkt graag zelfstandig, maar tegelijk ben je ervan overtuigd dat succes het resultaat is van de inspanning van het hele team.

Aanbod :

In deze functie kan je je veelzijdigheid de vrije loop laten. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om de job in te vullen volgens jouw inzichten. Naast de voldoening van tastbare resultaten, biedt deze job je een zeer aantrekkelijk salarispakket, inclusief extra legale voordelen en een firmawagen.

>> solliciteer voor deze functie >> printTelefonisch bereikbaar:
• maandag tot donderdag doorlopend van 08:00u tot 17:00u
• vrijdag van 08:00u tot 12:00u 

>> toon alle vacatures

Administratieve functies
Technische vacatures
Financiële vacatures
Logistieke functies
Sales & Marketing functies
Bij Katz in de wervingsreserve, het is een comfortabel gevoel. Bezorg ons je CV en buiten de traditionele persoonsgegevens vragen we je te omschrijven wat je zoekt in je nieuwe job, wat je graag zou hebben, wat je absoluut niet wil, ... misschien is je ideale job dichterbij dan je denkt!

>> spontane sollicitatie

>> rechten van de kandidaten

 

VACATURES

Alle vacatures
Administratief
Technisch
Financieel
Logistiek
Sales & Marketing

RECRUITMENT

Spontane sollicitatie

ASSESSMENT


 

HR-FEEDBACK


 

BIOGRAFIE


 

CONTACT

Katz nv
Handelslei 193 - 2980 Zoersel
T. 03/384 33 16
BE 0452 776 006
katz@katz.be

Katz on Facebook Linked In profile Katz on Twitter Katz on Google+ Katz on Pinterest
Erkend wervings- en selectiebureau VG.323/B